Steeds meer Nederlanders kiezen voor Private Lease.

Ze kiezen voor gemak, duidelijkheid en een stukje luxe.

Meest gestelde vragen

Ja, die worden behouden. Ze worden genoteerd in het Roy-data systeem, iedere verzekering kan daar de gegevens vinden.  Daarnaast kunt u een zogenaamde schadevrij verklaring aanvragen bij de lease verstrekker, waarmee u dan mee naar een verzekeraar kunt gaan.

Ja, dat kan. Bij overlijden, scheiding, gedwongen ontslag, arbeidsongeschikt  en het ontbinden van een geregistreerd partnerschap kan dit zelfs kosteloos (d.w.z. zonder afrekening)

Is dit niet het geval wordt er een eindafrekening opgemaakt.

Ja, dat mag. Degene moet wel een geldig rijbewijs hebben. U blijft zelf verantwoordelijk voor de auto, ook als u hem uitleent. Tevens voor schades en bekeuringen die anderen met uw auto maken.

Ja, tijdelijk, bijvoorbeeld vakantie.

Wel, bij minder gereden kilometers krijgt u bij sommige lease-aanbieders het verschil terug, bij een hoger aantal kilometers betaalt u het verschil bij.

Ja, bij sommige lease-aanbieder is dat toegestaan, echter wel met een schriftelijke toestemming, maar dit is voor eigen rekening. U dient de auto wel weer in de originele staat in te leveren.

Nee, er wordt geen borg betaald.

Ja, dat kan. De hoogte van de hypotheek kan lager uitkomen met een leasecontract, het is daarom belangrijk dat u zich eerst heel goed laat voorlichten. Maar heeft u al een hypotheek en u wilt een auto leasen, is dat geen probleem. Daarnaast is er een maas in de wet, die het mogelijk maakt de leaseauto tijdelijk over te schrijven op een andere naam en als de hypotheek dan rond is, kunt u de auto weer op uw eigen naam overschrijven.

Veel lease-aanbieders hebben hier geen problemen mee.

Met Private Lease heeft u geen bijtelling voor privégebruik, zoals dat wel het geval is bij een zakelijke leasecontract. U betaalt geen bijtelling omdat er over uw leaseauto al belasting betaald is.

Ja, na inname volgt een eindafrekening binnen 14 dagen. Deze bestaat uit de juiste afrekening van het leasetarief, het eventueel meer/minder gereden kilometers en de afrekening van eventuele, bij inname geconstateerde schades en/of ontbrekende zaken. Zodra de eindafrekening is opgemaakt en de auto is ingeleverd wordt het contract afgemeld bij het BKR.